Landing page

Landing page (odredišna stranica) je moderan koncept web stranica koji ima zadatak da brzo i efikasno promoviše projekte, događaje ili proizvode.

Pošaljite upit

Landing page je najčešće stranica na koju korisnik dolazi posredstvom neke promotivne online kampanje i ona mora biti jako dobro pripremljena i optimizovana. Na njoj bi posetilac trebalo da se bolje upozna ili iskoristi neku akciju kao npr. da pošalje upit, prijavi se na newsletter, kupi proizvod ili zatraži dodatnu informaciju. Landing page je obično jedna stranica dizajnirana u skladu sa predmetom promocije. 

Ovakav koncept web stranica fokusira pažnju posetilaca na najvažnije stvari kako bi se korisnici upoznali sa temom koja se promoviše. Landing page treba veoma kratko i jasno da opiše budući projekat, da sakrije sve nepotrebne linkove i da od korisnika izvuče željene informacije kao što su: e-mail adresa, ime i prezime, demografske karakteristike itd.

Landing page najčešće kreiramo sa jednostavnim header-om, fotografijom proizvoda ili događaja u krupnom planu, kratkim opisom i formom za prijavljivanje, naručivanje i slično.Web dizajn i sadržaj cele landing page stranice zavisi od akcije koju želimo da predstavimo posetiocima, tako da je svaka stranica specifična na svoj način, ali i jako bitna. Sadržaj je promotivno orijentisan ali se fokusira na jednu poruku. Umesto dugačkog teksta poruku treba istaknuti “jakom” grafikom i kraćim tekstom.

Call to Action slogan treba biti maksimalno uočljiv (po mogućstvu u prvom screen-u) bez suvišnog dizajna koji će jasno i nedvosmisleno upućivati korisnike na njihovu narednu željenu akciju.

Par saveta kojih se pridržavamo prilikom pravljenja landing page stranica:

– Kratke, jasne i precizne poruke

– Benefiti korišćenja

– Naglašavanje hitnosti (npr. ponuda važi do kraja meseca)

– Koristimo brojeve u opisu (cena, broj korisnika, broj dana itd)

– Upućujemo korisnike na ostavljanje e-mail adrese

– Sve bitne poruke postavljamo u prvom screen-u

Za svaki projekat, landing page je neizostavni deo promotivne kampanje. Landing page će Vam dati prave rezultate u vezi sa popularnošću projekta i zainteresovanošću ciljne grupe za Vaš novi projekat ili proizvod!

Pošaljite Besplatan Upit